Ciscis tillvaro

5. dec, 2017

Min blogg finns numera på http://nouw.com com/ceciliaekman

20. nov, 2017

Den här tavlan målade jag också efter ett samtal med en trevlig kille där vi pratade om vad som händer när vardagen blir trist och grå. Den passion som kan uppstå i ett möte och viljan att vilja träffa en mysig granntjej som dricker vin och väntar på en trevlig man ska stiga in genom dörren. (fort kommer snart.) Cool

20. nov, 2017

Den här tavlan målade utifrån min lekfulla energi, tänkte och pratade under tiden med en kille jag dansade med för länge sedan som jag sen var vän med under en period.

Till skillnad från andra tavlor är denna ganska lättsam med en känsla av oskyldig flörtig dansnergi när man druckit lite och har kul på dansgolvet med någon som ser bra ut och är rolig. Den har färgstarka färger i pastellfärgade färger som rosa och ljusblått och lyser i mörkret som på ett disco.

Den fanns också en känsla i tavlan om en fantasi om mer flörtiga möten och het sex och att få lysa på discot tillsammans med dig igen och ha fler flörtiga samtal. 

19. nov, 2017

Jag har löst problemen jag har genom att komma på vad mina tavlor också betyder. Denna tavla målade jag när en man bodde hos mig ett tag och berättade om att han ville få bättre kontakt med sina barn och jag målade då denna tavla som jag kallar för Soul trapped, vilsna själar. Han hade problem med alkohol och skulle in på ett hem och mellan landade hos mig. Han gick bort inte långt efter detta och jag har haft två personer hos mig som gått bort knappt ett halvår efter de tillbringat tid hos mig eller den andra personen var hos mig Två-tre veckor innan sin bort gång. Iaf så hände också en obehaglig vilket jag ej la så mycket notis om vid tillfället jag skulle skriva till hans ex från honom och hjälpa han formulera något bra för att få bättre kontakt med barnen. Det jag kände och fick upp var att jag skrev detta med blod.

Fatta aldrig varför jag fick upp det men det är möjligt att det är han som spökat för mig då jag också sa idag när jag är närmare mina hemtrakter att det enda som skulle göra att jag hamnar på psyket är när saker flyttar på sig trots att jag vet att jag är en noggrann och ansvarsfull tjej som har koll på allt och mina grejer. Så om du spökar den personen jag samtala med när jag målade den här fina tavlan hoppas jag att du kan få ro och berätta i en dröm eller ge tecken vad som får dig att fastna här och med mig i Skaraborgs regionen.

Jag brukar inte ta min mediala, kreativa sida och känsliga sida som något jag tror drar till sig negativ energi men börjar faktiskt se tydliga samband och måste ta signalerna på allvar. 

Tavlan är mycket fin och hoppas inte skrämmer iväg då denna som många mina tavlor är tillsalu. 

 

19. nov, 2017

Jag blev utsatt för mobbing så fort jag flyttade tillbaka till staden jag växte upp i. Insåg inte hur rätt min magkänsla hade när jag var 15 och sa att jag vill flytta och gå gymnasiet i en annan stad. Var ej mobbad på högstadiet utan var på mellanstadiet men jag levde i ett helvete och sen med en kille som inte bara älskade och såg mig utan motiverade mig till att komma framåt med de jag tror på, vilket i grunden bottnar i villkorslös kärlek till sig själv och sin nästa, rättvisa och stå upp för det vi trodde på. Kontrasterna gjorde att jag inte insåg allvaret när jag på senare år flyttade tillbaka till staden. Det var inget fel på mig vilket jag sedan länge förstod då jag vid den tiden skrivit en bok i psykisk hälsa och personlig utveckling samt utbildat mig till beteendevetare samt målade tavlor.

Spåren fanns fortfarande kvar av att vara en driftig tjej full av drömmar och potential. Vad hände på vägen? Jag mötes av dömande och inte ens viljan att veta något vem den riktiga tjejen var, som var uppväxt i ett hem av narcissism och psykisk terror med bla. mycket gap och skrik och ignorans för ett barns behov. Där okunskap bland omgivningen fanns. Och vad jag egentligen var intressad av gillade var ingen intresserad av, att få mig att dricka och hitta något som de kunde använda emot mig, när deras eget supande var tråkigt. 

Jag har långt tidigare på börjat en biografi och gått i dessa tankar men tyckt det vart lite för personligt och ungefär här skulle jag fundera på om detta ska bli ett blogginlägg eller fortsättning på en bok. Vilket gör de svårt att veta hur mycket och detaljerat man ska skriva beroende på blogg eller bok.

I varje fall så får detta bli en liten test och se vart de leder..

Jag träffade alltså någon som fick mig att se min fulla potential redan tidigt då jag var 17år och gnistan till att få tillbaka vem jag rättmätligen är under skalet av dåligt självförtroende. Många år av egen terapi i form av något som bara någon annan kan stötta och ge, konsten att följa sitt hjärta! Läkningen var inget annat än villkorslös kärlek och kampen i att förstå att man duger som man är och den brinnande längtan i sitt hjärta. Finns så oändligt mycket att skriva och vet inte när jag korta av det jag har och säga.

Kontrasterna i livet när jag upptäcker att jag är Sjumilasteg före omgivningen och visst ligger det mycket i att killen jag var tillsammans med hade mycket erfarenhet och kunde tillgodo se den genom att göra den till min egen. Vi gjorde ej och gör inte samma saker idag men vi mötes i konsten att ge och ta emot kärlek och stötta varandra. När jag för tre år sedan flyttade tillbaka till staden så blir jag äcklad av de agg jag möts av, så långt före jag var hade jag svårt att inse vilket resulterade i att jag blev utfryst och mobbad av invånare i staden igen. Min både psykologiska kunskap men inte bara, utan kunskapen från mitt hjärta samt den spirituella/känsliga/andliga energi.

När jag hade en äldre kille då var de nyfikna men han gjorde inte mig,jag formade mig själv till den individ jag ville vara med stötning. Sen när han inte fanns mer då gick det att tro allt möjligt och lämna mig till vargarna. Få i den staden vet egentligen ett muck om vem jag är på riktigt och de vet heller inte vad villkorslös kärlek är eller heller narcissism och vad det utsätter barn för.

Och jag skrattar visst är de positivt att killar vill ha mig iaf trots att jag kanske ej är vackrast eller populärast men nä för jag är inget jävla håll och billigt ligg. Mitt liv har en så mycket djupare innebörd. Vilket skulle kunna vara ett ytterligare kapitel då det finns mycket om kåta killar och deras uppfattningar om vem jag är och vad jag vill få ut av ett ligg/romans eller förhållande. Ett bra ligg funkar med men då behöver man vara en jävligt bra älskare om de bara är sex. Haha. Att bara tro man kan ringa och stoppa in kuken,sprut och hej då kan de glömma! I allt allvar om villkorslös kärlek, psykologi och kreativitet finns också erotik och passion.

Jag avrundar här med att ta upp de områden som finns att belysa. -mobbing i mellanstadiet -bemötandet av staden jag växte upp i -lärarnas okunskap -BUP:s okunskap -narcissm -hur det påverkar barn som växer upp i de -min egna utveckling -kärleken som fick mig på rätt spår -mitt kreativa arbete (skrivande,målande bla) -bemötande och mobbing när jag kom tillbaka till staden -personlig utveckling och andlighet samt framtid och -indigobarn och den känsliga och spirituella sida av utvecklat under hela mitt liv. -Sidoprojektet som blev stoppat av narcism bla. På början av att bygga ett trivsamt hem/hus